19:00

Toarpsalliansen

Referat: Kabel Åttio/Byttorp (9-manna) - Toarpsalliansen

Kabel80/Byttorp- Toarpsalliansen 0-2 (0-1)

En go och mycket viktig seger för ta chansen att haka på i toppen av serien. Men det satt hårt åt!

Vi börjar dock bra och kan sånär ta ledning bara ett par minuter in i matchen efter en djupledslöpning av Emelie. Tyvärr blev det ingen ren träff utan målvakten kan ta bollen. Vi har mycket boll och skapar en del hel- och halvchanser, dock känns det emellanåt som att vi inte riktigt går för fullt i rörelsen utan boll. Dessutom försvarar sig Kabel/Byttorp bra hela matchen igenom.
I minut 30 får vi en hörna. I efterspelet till den snappar Elsa upp bollen ute till vänster, tittar upp och lobbskjuter sen in ledningsmålet otagbart över målvakten. Resultatet står sig halvleken ut.

I andra halvlek fortsätter vi att ha mycket boll men vi har svårt med rörelse och timing i och runt straffområdet. Ofta fångas vi upp av Kabel/Byttorps försvar som låg extremt lågt i andra halvlek. Iom att vi dessutom bara ledde med 1-0 fanns det hela tiden en känsla av att det kunde trilla in en förlupen boll bakåt.
Vi släpper dock aldrig till något riktigt farligt utan kan punktera matchen efter ett lågt långskott av Elin D i den 86:e minuten. Vi har spelat bättre matcher men en seger är en seger, och nu har vi dessutom häng på lagen framför oss.

Ytterligare en 03:a som gör debut idag, Tea S, som fick känna på lite större motståndare. Det innebar också att vi hade hela tre syskonpar i dagens laguppställning, Tea och Moa Skoglund, Hanna och Evelina Norberg och Sandra och Elin Steen.